HomeinformatieGasten boekFoto paginaAussie Corner
Historie

‘Opgeven is geen optie’

Bud cycling team vervult een missie: De top van de Alpe d’Huez

Door onze speciale verslaggever
Bij het definitieve afscheid aan zijn bed hadden ze het hun vriend Bud beloofd. “Wij maken jouw droom waar: het beklimmen van de Alpe d’Huez”. Het was Bud’s wens om net als Lance Armstrong de Alpe d’Huez in Frankrijk te beklimmen en daarmee zijn kanker te overwinnen. Maar zijn ziekte won het helaas van hem. In juli 2007 overleed Geert (Bud) Mulder, veertig jaren jong.

 Bud Cycling Team (BCT) De bedwingers van de Alpe d'Huez
Na een trip van vier dagen draaide - precies volgens planning - Tweede Pinksterdag ’s avonds de bus in Leuth het Kerkplein op. Aan boord: 70 ontspannen BCT ‘ers, waaronder 17 kinderen in leeftijd variŽrend van 3 tot 12 jaar. Een vierdaags verblijf rondom de Alpe d’Huez in Frankrijk was na een busreis van 14 uur beŽindigd. Geen wanklank werd vernomen, geen huilbui gehoord. De twee chauffeurs Rene en Bert Janssen hadden prachtig en vakkundig werk verricht. Het waren allemaal familie, vrienden en collega’s van Bud. Onder hen ook de ouders en schoonouders van Bud en Bud’s vrouw Leonie. Terug van een in alle opzichten geslaagde missie.   Alle 70 deelnemers boven op de Alpe d’Huez
Een speciaal voor dit doel opgerichte stichting: “Bud Cycling Team” - ondersteund door een Comitť van Aanbeveling - had uitstekend voorbereidend werk verricht. Een drietal van hen had al eerder kwartier gemaakt in Frankrijk. Deelnemers van allerlei pluimage en leeftijden - de jongste 3 en de oudste 76 jaar - vraagt veel van de organisatie. Doch alles liep op rolletjes dankzij de voortreffelijke voorbereiding van bestuur en vrienden. Een geheel voor dit gezelschap gereserveerd kampement vormde het verblijf bij de Alpe d’Huez. Natuurlijk liep de spanning soms hoog op. Zowel bij de organisatie als bij de deelnemers aan de tour. Het was ook een bijzondere missie met een grote emotionele lading.

Emoties op de top.
De emoties liepen dan ook hoog op toen de 28 klimmers en klimsters de 21 haarspeldbochten hadden getrotseerd en de top van de Alpe d’Huez bedwongen. In dit heldenpeloton van pedaleurs bevonden zich ook vijf dames, waaronder Leonie, Bud’s vrouw. Er is vooraf dan ook heel wat kilometers getraind, op de weg zowel als spinning in de fitness.Vooral Holleweg en Van Rand-wijck weg in Beek waren daarbij ‘geliefde uitdagers’. Op de top van ‘de Alpe’ was door de supporters een prachtige BCT finishboog geplaatst. Voor ieder was er een sjaal met het BCT logo en een prachtig speciaal voor dit doel ontworpen diploma. Vijf deelnemers gingen te voet de weg naar boven.   Ook zij slaagden. En ook dat is een prestatie! Dat alles onder het motto: ‘Opgeven is geen optie’. Deze leus staat ook gegrift in het rode armbandje dat alle deelnemers aan de trip is uitgereikt en dat zij met trots dragen.


Alle deelnemers boven op de Alpe 'd HuezDe ‘bedwingers’ van de Alpe: renners en lopers KIKA fonds.
Het doel van de missie was tweeledig: Bud’s wens doen vervullen en daarmee ook zijn vrouw Leonie en hun kinderen. Finet en Kay weer een beetje de wind in de rug geven; en fondswerving voor KIKA het Kinder Kankerfonds. Alle kosten verbonden aan reis en verblijf zijn door de deelnemers zelf betaald. Daardoor kon er dankzij de spontane bijdragen van sponsoren een mooi bedrag worden overgemaakt aan het KIKA fonds. Het is ook om die reden dat de Stichting BCT blijft voortbestaan.


Drie generaties.
Vermeldenswaard is dat onder de renners die de top bereikten, zich een ‘drie generatie team’ bevond. Gezamenlijk kwamen ze boven:  Opa Coen van Eck (76), zijn zoons Gerben (42)  en Wilton (45) en diens zoon Jeroen(14). Een knappe prestatie! Dat mag vermeld. Jeroen, Coen en Wilton van Eck.

                                                                                                                                                                                                                                  Jeroen, Coen en Wilton van Eck bezig aan de laatste meter.

Drie generaties aan de finish.

          Gerben, Coen, Jeroen en Wilton van Eck aan de Finisch van de Alpe d'Huez

Bezoek ook de website:www.budcyclingteam.nl voor uitgebreid verslag en BCT on tour voor foto’s van de met sneeuw bedekte top van deAlpe d’Huez en van de bedwingers daarvan.

Dit artikel is verschenen in de Rozet van 26 mei 2008.

Terug naar begin van de pagina.

Document made with Nvu