HomeinformatieGasten boekFoto paginaAussie CornerHistorieActueel weer informatie

Informatie over Leuth.

Klik op deze afbeelding om te navigeren.Leuth ligt in de gemeente Ubbergen. Een prachtige omgeving gelegen in het rivierengebied. Tussen de rivier de Waal en de Beekse stuwwal ligt het in de Ooijpolder waar diverse wandelroutes zijn uitgezet. Verder is de regio aangsesloten op het landelijk netwerk van fiets knooppunten.

Leuth is een dorp in Gelderland, behorend tot de gemeente Ubbergen. Het dorp ligt in de Ooijpolder en behoort tot de Duffelt, de streek tussen Nijmegen en Kleef. De oudste vermelding van de nederzetting dateert uit 891/892 ("Lotde"). Het plaatsje ontstond op een zandplaat in het omringende moerasland langs de Waal. Het dorp behoorde samen met het naburige Kekerdom tot 1815 tot Pruisen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Leuth het zwaarst getroffen dorp in de gemeente Ubbergen. De oorspronkelijke dorpskern en de Thornse molen werden vrijwel geheel verwoest.  

De rooms-katholieke kerk van Leuth dateert uit 1934/35, werd ontworpen door H.C. van de Leur en is gewijd aan de heilige Remigius. Na de Tweede Wereldoorlog werd de kerk hersteld. Een ander opvallend gebouw in het dorp is de voormalige stoomzuivelfabriek De Duffelt, waarvan de schoorsteen behouden is gebleven.

Meer  informatie over Leuth en omgeving.
Klik op de foto om te navigeren door de kaart. 

Meer informatie over verenigingen in Leuth en de stamboom vind je onderaan deze pagina.

News berichten over de Van Eck Familie         Nieuwsberichten

Nieuws bericht 21 maart 2012
Er zijn nieuwe foto,s toegevoegd ontvangen van Carla van Eck

Nieuws bericht 3 september 2011

Op zaterdag 3 september waren Henk en Truus Lentjes van Eck 50 jaar getrouwd.  Bij de Vink iin de Ooij was er een leuk feest voor familie en bekenden.


Nieuws bericht 3 juni 2010
Op donderdag 3 juni wisten een aantal van Eck''s wederom de Alpe d'Huez te beklimmen.  In het kader van de Aktie Alpe d'HuZes  wisten zij samen met andere leden van het BCT team meerdere keren de beroemde berg in Frankrijk te beklimmen.  Leonie van Eck-Mulder wist de berg 2 keer te beklimmen, Jorrit van Eck  5 keer en Lowie van Eck zelfs 6 keer.  
De totale opbrengst van de actie is meer dan 10 miljoen euro.  Deze opbrengst komt geheel ten goede aan het KWF  kankerbestrijding.

Nieuws bericht 4 februari 2010

800 JAAR VAN ECK’S HISTORIE !     TO  AND FROM

VOORAANKONDIGING 3e van ECK’S FAMILIEREUNIE

 Lieve, beste ooms, tantes, neven en nichten.

Onlangs werd, onder het genot van vele heerlijke wijntjes en een diner, in een restaurantje te Elst, het initiatief genomen om wederom een van Eck’s familiereŁnie te organiseren. Het is de wens van velen om dit geslaagde familie-evenement vaker dan eens in de vijf jaar te vieren. Met het aankomende feest willen we aan deze wens voldoen.

 De reŁnie staat gepland op zaterdag 25 september in Leuth.

Het is een week voor de Leuthse kermis. We hopen dat zoveel mogelijk familieleden  (alle nazaten van Wim van Eck en Diets Oteman) komen en mee willen doen. In het bijzonder de Aussies, die toch van heel ver moeten komen. We zullen hen met dezelfde hartelijkheid en gastvrijheid ontvangen als ze ons hebben ontvangen.  Het is een geweldige ervaring om ook neven en nichten van overzee te ontmoeten!

De reŁnie zal in het teken staan van 800 jaar van Eck’s historie! Behalve de feestavond willen we ook een dagprogramma organiseren. Houd daarom 25 september de hele dag vrij in je agenda!  We horen graag  of je interesse hebt om aan de reŁnie deel te nemen. Daarnaast wil het comitť graag  jouw ideeŽn zijn en of je eventueel wat kunt inbrengen of bijdragen (foto’s, film, muziek, evenement organiseren etc. ).      

Stuur jouw reactie voor eind februari naar  lucyglaap@hotmail.com  Lucy Glaap. 

De Aussies kunnen met Dianne contact opnemen.  Dianne.vaneck@dvesolutions.com.au  of via de webmaster@gvaneck.nl

Nieuws bericht 30 november 2009
Alweer een familielid naar down ounder.  Lucy en Jos zijn ťťn maand naar AustraliŽ geweest en hebben daar een mooie rondreis gemaakt en familie bezocht.  Bekijk hier de fotorapportage
(klik in picasa op de afspeelknop om de diapresentatie te starten.)

Nieuw bericht 10 september 2009
Nieuwe foto's uit "Down Under"  van Bernadette en George. Zij zijn  vier weken op vakantie geweest in australiŽ.  Daarbij hebben zij ook de famillie bezocht.  Bekijk reportage 1 en reportage 2 voor een indruk..(klik in picasa op de afspeelknop om de diapresentatie te starten.)

Nieuws bericht 25 januari 2009
Zelf  foto,s toevoegen op internet en plaatsen op deze website is heel eenvoudig.  Meld je aan op Slide.com en volg de instructie.  Mail vervolgend de code door aan de webmaster.  Die zorgt voor plaating op deze site.  

Nieuws bericht 9 september 2008

Er zijn nieuwe foto,s toegevoegd op de fotopagina.  Vakantie in Niederau 2008.
.

Nieuws bericht 26 juni 2008
Opgeven is geen optie. BCT vervult een missie: De top van de Alpe 'd Huez. Lees het artikel uit de Rozet en de drie generaties van Eck die de top wisten te beklimmen.

Nieuws bericht 22 mei 2008
Alle foto,s van het pinkster weekend en de beklimming van de Alpe 'd Huez staan op Internet. Kijk op de BCT on tour of op het webalbum van Gerben
Gerben BCT on tour 10-5-2008

Nieuws bericht 1 december 2007

Drie genaraties Van Eck gaan de Alpe d'Huez beklimmen. Dit
zal plaatsvinden in het pinksterweekend 2008 van 9 t/m 12 mei. Het evenement wordt georganiseerd door het Bud Cycling Team als nagedachtenis  aan zijn laatste wens. Meer informatie hierover  is te vinden op de website. Het aantal van Eck deelnemers staan op 10 mannen en vrouwen. 

Nieuws bericht 17 november 2007
De afgelopen week  is de webmaster benaderd  door een producent van een televisieprogramma. Zij waren op deze website gekomen en vroegen zich af of de van Eck familie onderwerp van het programa zou kunnen zijn. Na telefonish contact bleek dat zij echter op zoek waren naar een levende drie generatie familie. Helaas voldeden wij op dit moment niet aan hun profiel. Zouden wij hier aan mee moeten werken?  Discuseer mee in het Van Eck gastenboek.

Nieuws bericht 11 november 2007
Er zijn nieuwe foto,s binnengekomen van Rachel Mulalic en Tony van Eck. (Kinderen van Joep en Betty van Eck) Kijk op de fotopagina. Rachel en Enes zijn de trotse ouders van zoon Zayde die geboren is op 10 juli 2007.

Nieuws bericht 10 oktober 2007
Afgelopen weekend was er weer kermis in Leuth. De muziek en de sfeer was weer geweldig. kijk hier voor een foto impressie van zondag, maandag, dinsdagmiddag en dinsdagavond gemaakt door de muziek band of de your tube  filmpje van de kermis optocht in Leuth  en de zondagavond in de Vriendekring

Nieuws bericht 19 augustus 2007
In 2007 bestond het Pannerdensch kanaal 300 jaar. Ter gelegenheid daarvan was er op 19 augustus een optocht van historische vaartuigen. Startplaats was o.a. Arnhem en Lobith.
300 jarig bestaan Pannerdens kanaal

       
                                                                                                                                                               
Nieuws bericht 6 april 2007
Harrie van Eck is de vijfde profvoetballer die voortkomt uit het 75 jarig bestaan van VVLK.

Nieuws bericht 24 maart 2007
Er zijn nieuwe foto,s geplaatst. Kijk snel op de fotopagina voor foto,s van Kate. De dochter van Patricia en Jeffrey.

Nieuws bericht 4 januari 2007.
De Video - DVD van de van Eck fietstocht is klaar. Kijk snel  voor een  trailer van de video.
Wil je de complete film in je bezit krijgen dan kun je contact opnemen met Jiri Glaap of hier een bericht achterlaten.

Nieuws bericht 30 december 2006
Bij de rubriek historie is een nieuw artikel geplaatst over Jo Glaap.

Nieuws bericht 24 december 2006
Er is speciaal nieuw uit Australie.  Een kerst boodschap van Diane. Kijk snel hier om het complete verhaal te lezen. (in het Engels).
Dianne en Gerrit zullen in April 2007 aanwezig zijn bij het 75 jarig bestaan van VVLK

Niews bericht  20 november 2006
Er zijn nieuwe foto,s toegevoegd uit AustraliŽ. Met dank aan Wim Megens (Tontje). Kijk snel hier.

Nieuws bericht 11 november 2006
Fred van Eck is gekozen tot ere senator van CV de Sokkennummers. Lees hier het volledige artikel. 

Nieuws bericht 4 oktober 2006
De foto bestel service is beschikbaar.  Kijk op de bestel pagina hoe je foto,s  of een CD van de reŁnie bij kunt bestellen.

Nieuws bericht 16 september.
De reunie was geweldig. Er zijn veel foto,s gemaakt. We proberen ze allemaal op deze website krijgen. Dus heb je digitale kiekjes, stuur ze in naar de webmaster.

Nieuws bericht 31 augustus 2006
Tijdens de familiedag zal er voor de kerkdienst een foto worden genomen van alle familieleden. Deze foto zal op deze website als download beschikbaar komen.

Nieuws bericht 25 augustus 2006
Zoals de meeste van jullie al wel begrepen hebben is Geert van Leonie ook ernstig ziek. Ook voor en door hem is er een weblog opgezet waarmee je op de
hoogte blijft over de ontwikkelingen. Blijf hem vooral positief steunen

Nieuws bericht 13 juli 2006
Er zijn nieuwe foto,s geplaatst. Kijk snel op de fotopagina. De komende weken is de webmaster met vakantie. Gedurende die tijd zullen er dus geen nieuwe
artikelen geplaatst worden. Blijf echter wel gewoon nieuws en foto,s insturen.


Nieuws bericht 28 juni 2006
Verder zijn er nieuwe foto,s toegevoegd. Kijk snel op de foto pagina.

Nieuws bericht  15 mei 2006
Speciaal voor Finet, de dochter van Leonie van Eck en Geert  Mulder is er een weblog opgezet. Kijk op op finet web log
voor de laatste informatie.

                                                                                                                                  
Nieuws bericht 11 mei 2006
Er kan weer een van Eck kampioen worden met VVLK. Zaterdag 13 mei a.s. wordt de kampioens wedstrijd gespeelt tegen SVO op het sport park de Duffelt in Leuth.  
Aanvang 9:30. In dit  pupillen F1 team speelt Niels van Eck.   Verder zijn er nieuwe  echte "van Eck" foto,s toegevoegd.
Look out for Wilton en Loet (Lowie) on the dancefloor. Kijk snel op de foto pagina.

Nieuws bericht 25 april 2006
Er zijn nieuwe foto,s toegevoed op de foto pagina. Kijk snel op de foto pagina.

Nieuws bericht 17 april 2006
Op de foto pagina zijn nieuwe foto,s toegevoegd. Kijk snel hier!!!
Vanaf vandaag is deze website ook te vinden via Google. Zoek maar op van eck familie of van eck reunie !


Nieuws bericht 10 april 2006
Op de pagina historie is een nieuw verhaal geplaatst.

Nieuws bericht 6 april 2006 
  De eerste foto,s uit Australie zijn binnen. Van wie anders dan
Gerrit en Diane. Kijk snel op de Aussie pagina of de foto pagina


Nieuws bericht 2 april 2006
Er zijn oude foto,s toegevoegd van Wim en Diets van Eck. Kijk snel op de fotopagina.
De pagina historie is aangepast en er zijn links toegevoegd.

Nieuws bericht 28 maart 2006

Er zijn nieuwe foto,s ingestuurd door Francis. Kijk snel op de fotopagina.

Nieuws bericht 24 maart 2006
Er is een nieuwe pagina toegevoegd met het  levensverhaal van Wim van Eck.Verenigingen in Leuth

De Van Eck familie heeft zijn oorsprong in Leuth. Voor velen is VVLK natuurlijk de club waar menig balletjes is getrapt. (in 2007 bestaat VVLK 75 jaar.)  Kermis in Leuth is al jaren een begrip. De beste, gezelligste en leukste Kermis in het Laag is altijd de eerste zondag na de eerste in Oktober. Schutterij de Vriendenkring organiseert al jaren de Leuthse Kermis.  Op deze site kun je ook nog foto,s terugvinden van de laatste Kermis 2006 en het grensland koningschieten . Carnaval wordt in Leuth al jaren georganiseerd door CV de Sokkennummers.  De vereniging waarvan Wim van Eck raadslid en grootvorst is geweest. Verder heeft Leuth al jaren een eigen tennisvereniging . TV Leuth. Hier wordt door menig lid van de familie een balletje geslagen.  Bij Switch 87 kun je terecht voor vollybal in de regio.
De Leuthe muziek vereniging DES geeft iedereen de mogelijheid  om muziek te maken.

Heb je belangstelling voor andere websites uit de Ooijpolder, dan kun je die hier bekijken.


         

Stamboom familie van Eck

De stamboom van de familie van Eck werd verzorgt door Henk Oteman. Henk is in 2009 overleden. Wij zullen proberen zijn levenswerk voort te zetten. Voor wijzigingen kun  je contact opnemen met de webmaster      
Meer informatie over de Van Eck familie  kun je vinden op de Nederlandse familiedatabank.    

.
Heb je nog leuke informatie of een link die beslist niet hier mag ontbreken. Meld het dan aan de webmaster.

Terug naar top of pagina


Document made with Nvu
.